Coronavirus – Medisch Centrum de Artsenij – Hilversum
Rembrandtlaan 31 1213BE Hilversum
Header afbeelding

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

De coronavaccinatie die gepland staat voor het najaar gaat alleen via de GGD. Deze vaccinatie gaat dus buiten de huisarts om! Ook niet mobiele patiënten worden dit jaar door de GGD geprikt, dus niet door de huisarts. Op dit moment geeft de GGD aan dat het vaccin in eerste instantie beschikbaar is voor mensen van 60 jaar en ouder. Deze groep mensen ontvangt van af 19 september een brief van de GGD zodat ze een afspraak kunnen inplannen. Patiënten jonger dan 60 jaar, die in een risico groep vallen, zwanger zijn of werkzaam in de zorg, kunnen vanaf 19 oktober zelf een afspraak inplannen bij de GGD. Voor meer informatie of om een afspraak in te plannen zie planjeprik.nl of 0800-7070.

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.